Pożywienie
Zielona herbata jako najzdrowszy wybór według ekspertów
Zapytaliśmy 3 ekspertów o najzdrowszy rodzaj herbaty do picia na co dzień – wszyscy wskazali to samo Dietetycy są zgodni, że zielona herbata jest najzdrowszą opcją dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy....
Korzyści zdrowotne codziennego spożywania zielonych warzyw liściastych
Nie jest tajemnicą, że zielone warzywa liściaste, takie jak sałata, jarmuż, rukola, szpinak, boćwina czy kapusta, to prawdziwe superfoods. „Warzywa liściaste wyróżniają się wysoką gęstością składników...
5 produktów bogatszych w magnez niż migdały
Migdały są dobrym źródłem magnezu, ale inne produkty, takie jak nasiona i rośliny strączkowe, zawierają nawet większą ilość tego pierwiastka. Moczenie roślin strączkowych i wybieranie pełnych ziaren zamiast...
Przepyszna kanapka z pasta z groszku i warzywami
Kto potrzebuje drogiego awokado, kiedy czeka na nas warstwa świeżutkiej pasty z grochu? Wiosną tylko czekam na to, by wbić ręce w ziemię, aby posadzić groszek i rzodkiewki. Pięknie rosną (i szybko) w...
Żywność, która chroni przed słońcem
Wraz z nadejściem ciepłych letnich miesięcy, narastają również zagrożenia związane z uszkodzeniami skóry przez słońce i bolesnymi oparzeniami słonecznymi. Czy wiedziałeś, że pewne składniki odżywcze (i...
Wegańska zupa z mnóstwem białka
Jak na wegetariański przepis, który prawie w całości opiera się na podstawowych produktach ze spiżarni (i mam na myśli prawdziwe podstawowe produkty, nie te z jakiejś idealnie zaopatrzonej kuchni marzeń),...
10 warzyw wysokobiałkowych, włącz je do diety
Twoje ciało potrzebuje stałej dostawy białka, aby wykonywać funkcje, takie jak budowa mięśni oraz produkcja hormonów i neurotransmiterów. Jeśli stosujesz typową zdrową dietę, która obejmuje zarówno źródła...